אורתן בע"מ

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אילו סוגי מתקני הרמה יש בשוק?

מתקני הרמה אלו מתקנים שנועדו לשנע בצורה קלה ובטוחה מטענים במשקלים שונים. שימוש במתקני ההרמה מאפשר להרים מוצרים, קלים וכבדים, לגובה או להורדתם מהגובה. ניתן לעשות בהם שימוש להורדה ולהעלאת מוצרים גם מגובה רב. בכך, הם מסייעים לייעל את תהליכי העבודה, כמו גם לשמור על בטיחות העובדים. השימוש במתקני הרמה מתאימים מפחית משמעותית את הסיכון לפגיעות גב ושרירים בקרב העובדים ומאפשר ניצול יעיל יותר של שטחי האחסון.

סוגי מתקני הרמה עיקריים

ישנם כמה סוגים עיקריים של מתקני הרמה: שולחן הרמה (במת הרמה ניידת), מתקני הרמה ידניים, מתקני הרמה חשמליים (שני האחרונים מכונים מלגזונים) ובמת הרמה נייחת. כלל מתקני ההרמה נועדו לשנע מוצרים במשקלים קלים וכבדים לגובה (או ההפך: לשנע מהגובה לקרקע). משכך, הבחירה בסוג מסוים של מתקן הרמה תלויה בפונקציה שהוא עתיד למלא, בהתאם לייעוד, אזור הפעולה, סוג המטען והגובה שאליו יש לשנע את המטען.

שולחן הרמה (במת הרמה ניידת)

שולחן הרמה הוא פתרון יעיל המשלב ניידות עם יכולת הרמה מדויקת. מתקן זה נועד להרמת משא לגובה – מגובה הרצפה למעלה או להורדה מגובה. הוא מתאפיין בבסיס על גלגלים עם ידית הפעלה ארגונומית, המאפשרת תמרון קל ונוח. גובה ההרמה הטיפוסי מגיע עד 90 סנטימטרים, כאשר קיימים דגמים מיוחדים המגיעים אף ל-130 סנטימטרים. השולחנות מצוידים במערכת בלימה מובנית ואפשרות לנעילת גלגלים, המבטיחות בטיחות מרבית בזמן העמסה ופריקה.

מלגזונים (מתקני הרמה ידניים וחשמליים)

מתקני הרמה ידניים וחשמליים, מכונים גם מלגזונים. אלה מאפשרים שינוע בצורה קלה ובטוחה של מטענים במשקלים שונים. מתקני הרמה אלו נבדלים ביניהם במשקל שהם יכולים לשאת, ולגובה שאליו הם יכולים לשנע את המטען. הן המלגזון הידני והן המלגזון החשמלי ממלאים את אותן הפונקציות, אף שהידני צפוי להיות חסכוני יותר. את המלגזונים ניתן להתאים כך שיוכלו להרים חבית או גליל וכן ניתן להוסיף להם משטחי הרמה כמו גם פונקציות נוספות.  

המלגזון הידני – מאפשר הרמה לגובה של עד שני מטרים, דורש תחזוקה מינימלית, ומצטיין ביכולת תמרון בחללים קטנים. ישנם דגמים שונים של מתקני הרמה ידניים, הנבדלים במשקל שהם יכולים לשאת – חלקם יכולים לשאת משקל של עד 200 ק"ג, ישנם דגמים שיכולים לשאת 400 ק"ג וישנו גם מתקן מסיבי יותר, שמסוגל להרים באופן ידני משקל של 1000 ק"ג. ניתן לבצע התאמות או שינויים במפרט המוצר לפי דרישת הלקוח ובהתאם לאישור של בודק מוסמך.

המלגזון החשמלי מצויד בסוללה קבועה נטענת. כמו המתקן הידני, גם הוא מיועד לשנע מטענים כבדים, למשל במחסנים גדולים, מרלו"גים, מפעלים וכדומה. בחלק מהמקרים ניתן לבצע התאמות ספציפיות בהתאם לדרישות הלקוח. בנוסף, קיים מלגזון חצי חשמלי ייחודי, נסיעה ידנית, שניתן לבצע בעזרתו הרמות והורדות של מוצרים כבדים. ניתן לבצע עליו שינויים במפרט המוצר לפי דרישת הלקוח, בהתאם לאישור של בודק מוסמך.

צפו במלגזונים החצי חשמליים של אורתן:

במות הרמה נייחות

במות ההרמה הנייחות מהוות פתרון אידיאלי למיקום קבוע בקו הייצור או במחסן. הן דורשות חיבור לחשמל תלת-פאזי ומציעות יכולת הרמה גבוהה במיוחד. מתקן זה מיועד להרמה ולהורדה של שטחים כבדים, המונחים על הבמה. אף שבמות אלו הן יציבות וניתן להרים באמצעותן משקלים כבדים ופלטות רחבות, ניתן גם להתקין עליהן אמצעי בטיחות נוספים.

החומרים שמהן מיוצרים מתקני ההרמה

הבחירה במתקן הרמה לשינוע כזה או אחר, חייבת לקחת בחשבון את החומר שממנו הוא מיוצר. הדבר חשוב הן מבחינת סביבת העבודה והן מבחינת המשקל שעל המתקן לשאת. רבים ממתקני ההרמה עשויים מברזל, חומר עמיד למשקל כבד. אך ישנם גם מתקני הרמה העשויים מאלומיניום, או שילוב של ברזל ואלומיניום. שימוש במתקן הרמה מאלומיניום מאפשר קלות בשינוע המוצר, אחסון המלגזון ושינוע המלגזון מיעד אחד לאחר. ניתן לבחור במתקני הרמה העשויים נירוסטה המתאימים בעיקר לסביבות עבודה הדורשים סטריליות.

התאמות לסוגי מטען שונים

ישנן התאמות שונות למתקני ההרמה, בהתאם לייעוד שלהן. כך, קיימים פתרונות מותאמים להרמת גלילים, ארגזים בגדלים שונים, משטחים (מעץ, פלסטיק או ברזל) ומטענים לא סטנדרטיים. סוג הגלגלים וגודלם גם הם יכולים להשתנות, בהתאם לתנאי השטח במקום שעליו לפעול, מרווחי התמרון, סוג הרצפה/קרקע, ועוד. ניתן גם לשלב אביזרי בטיחות בהתאם לדרישות הספציפיות של כל לקוח.

שיקולים שונים בבחירת מתקן הרמה

בחירת מתקן ההרמה המתאים מחייבת התייחסות למספר היבטים ובהם משקל המטען הצפוי לשינוע, סביבת העבודה וכמובן הקפדה על בטיחות ותקינה.

משקל המטען להעמסה – יש להתאים את יכולת ההרמה לא רק למשקל הבסיסי של המטען, אלא גם להתחשב במרכז הכובד שלו ותדירות ההרמות. גודל המלגזון צריך להתאים למה שהוא עתיד להרים והמשמעות היא שעלינו לדעת אילו מוצרים נצטרך לשנע לפני שנבחר במלגזון כזה או אחר. אם נשתמש במלגזון שלא מיועד למשקל שעלינו לשנע, מתקן ההרמה לא יתאים לנו, דבר שיפגע גם במלגזון וגם בבטיחות העובדים. ישנם מתקני הרמה ידניים שיכולים לשאת משקל של 200 ק"ג, ישנם מתקנים שיכולים לשאת גם 400 ואף 1000 ק"ג וישנם מתקנים שמיועדים להרמת משטחים כבדים.  בהתאם לצורך, ניתן לעשות שימוש במאספת, זהו מתקן הרמה לאדם ולא למוצרים.

גובה ההרמה – ברוב המלגזונים גובה ההרמה לא עובר את המלגזון, למעט דגם אחד שכן יכול לעשות כן. מתקני הרמה ידניים מגיעים, בדרך כלל, עד גובה 1.5-2 מטר. שולחנות ההרמה מגיעות לרוב עד 90 ס"מ, אך קיים שולחן שמגיע גם ל-1.3 מ'.

סביבת העבודה – תנאי השטח בהם המלגזון ישנע את המטענים הם כמובן חשובים לצורך עבודה חלקה, יעילה ובטיחותית. עלינו לקחת בחשבון את הרצפה שעליו לנוע, את רוחב המעברים וכדומה.

בטיחות ותקינה – נושא הבטיחות הוא חשוב, ויש להיעזר בבדיקה של בודק מוסמך על מנת לאשר את פעילות המלגזון. הקפדה על נשיאת המטען שמתאים לשינוע על ידי המלגזון היא חשובה לבטיחות בסביבת העבודה.

פתרונות השינוע של אורתן

בחירת מתקן ההרמה המתאים היא החלטה משמעותית המשפיעה על יעילות העבודה עבור מי שנדרש להרים או להוריד מוצרים ומטענים, במשקלים גבוהים וקלים כאחד. חשוב לבחור במתקן הרמה מתאים, בהתאם לצרכים, למשקל ההרמה, לגודלו ולרוחבו. בחירה במתקן ההרמה המתאים תורמת בסופו של יום גם לבטיחות של סביבת העבודה. מומלץ להתייחס לא רק לעלות הראשונית אלא גם לעלויות התפעול והתחזוקה לאורך זמן.

אורתן בע"מ, חברה מובילה בתחום השינוע וההרמה מסייעת במציאת הפתרונות לשינוע ובהתאם מתקני ההרמה לצרכי הלקוח, תוך הקפדה על איכות ובטיחות.

אנו מאמינים כי כל אתגר לוגיסטי מצריך פתרון מותאם אישית, ולכן, בחלק מהמוצרים ניתן לבצע התאמות ייחודיות בהתאם לדרישת הלקוח.  

נשמח לעמוד לרשותכם:

הצהרת נגישות עסק

  • מעלית
דילוג לתוכן